Holistische massagetherapie

Wat is holistische massagetherapie

Met ‘holistisch’ wordt bedoeld: EEN GEHEEL. Een holistische massage neemt dan ook de hele mens als uitgangspunt. Een mens heeft niet alleen een lichaam maar bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel. Al deze delen samen maken je de mens die je bent.

Een massage kan heerlijk zijn; de warmte, de ontspanning van de spieren, het leeg worden van het hoofd. Een massage kan echter ook andere lagen van je Mens-zijn aanraken.

Dan gaat massage over in massagetherapie.

Holistische massagetherapie is niet primair gericht op ontspanning of om de klacht weg te masseren, maar heeft de intentie om met  aandacht te ervaren wat er allemaal gebeurt tijdens een behandeling.  Het bewust worden van wat NU is. Ons lichaam is in staat emoties en gevoelens op te slaan, vast te houden en weer los te laten.

Door via massage in contact te komen met je lichaam kunnen andere delen ook worden (aan)geraakt en kun je gaan voelen ‘wat er is’, op alle niveaus van je MENS ZIJN.

Het bewustwordingsproces wat hierdoor op gang kan komen heeft een positieve werking. Het kan klachten doen verminderen of kan je helpen op een bewustere manier met een klacht of ziekte om te gaan.

Door je bewust te worden van en te accepteren hoe je je op dat moment voelt en hoe je leven er op dat moment uit ziet, ontstaat er ruimte. Door inzichten die je hierdoor krijgt in het NU kun je leren nieuwe stappen te zetten of andere keuzes in je leven te maken.